POCKET ECHOS.004 EPK (FI)

Square

Electronic Press Kit

Tämä linkki on tarkoitettu vain mediajakeluun joten pyydämme ettette jaa tätä.

ARTISTI : Urhosson
ALBUMI : Homage
JULKAISUPÄIVÄ : 6.5.2022
CAT. NO : POCKETECHOS004
FORMAATTI : Digital, Album
TYYLILAJI : Neoklassinen, elektroninen, ambient drone

Kontaktit: pocketechos@gmail.com

Homage tracklist
1. During
2. Breathe
3. N.Y.
4. Battlestar
5. Nightmode
6. Homage
7. In Cinema
8. National Anthem For An Anarchistic State
9. Hard Addiction
10. Staticcc
11. The Wait
12. Delirium Beam Hour

JULKAISUN TIEDOT

Urhossonin albumi Homage julkaistaan 6.5.2022 suomalaisella Pocket Echos -levymerkillä.

Homage on Urhossonin toinen kokopitkä levy. Debyyttialbumi Metropolis julkaistiin helmikuussa 2022 ja Homage jatkaa tarinaa luontevasti. Vahvoja mielikuvia synnyttävät soundikudelmat soljuvat elokuvallisiin pianosävelmiin ja ajoittain synkempään elektroniseen kokeiluun. Agressiiviset syntikkamelodiat sekoittuvat kaoottiseen rumputaiteeseen, maalaten dystooppista näkymää, reflektoiden aikaa jota elämme. Albumilla on vahva tunnelma ilmaisunvapaudesta, välittämättä siitä mitä ikinä tulevaisuus tuokaan tullessaan. Urhossonin ääni säveltäjänä alkaa muotoutua vahvaksi tällä toisella levyllään.

Sävellysprosessi on Urhossonille intiimi yksilösuoritus. “Sävellän parhaiten pimeässä, niin fyysisesti kuin mielikuvallisesti. Yleensä kappaleiden syntyyn liittyy holtittomuutta ja kokeilua. Monet sävellyksistä ja niiden elementeistä ovat syntyneet hetkessä ja sellaisiksi ne myös on pitkälti jätetty, ehkä pienellä alleviivauksella työstövaiheessa. Minulla ei ole klassista koulutusta musiikista, vain utelias mieli kokeiluun instrumenttien ja efektiprosessorien kanssa, välillä myös rakentaen näitä itse. Mitä tulee musiikkini tunnelmiin, olen aina nojannut kohti pimeyttä, kuitenkin niin että toivon tunne säilyy. Tämä lähtökohta kiinnostaa eniten.”

Vuoden 2022 alkupuoli on ollut kiireinen Urhossonille ja näiden kahden albumin myötä näytöt uniikista ilmaisusta ovat vahvat. Lisää on odotettavissa, enemmin kuin myöhemmin!

ARTISTIPROFIILI

Urhosson on suomalainen säveltäjä ja tuottaja Helsingistä. Hän luo sävelmiä jotka sekoittavat elektronisia ja klassisia elementtejä kenttänauhoituksiin. Urhossonin sävellykset eivät liiku laajalla skaalalla, vaan pikemminkinkin elävät pientä mutta merkityksellistä elämäänsä.

Viimeisinä vuosikymmeninä Urhosson on toiminut tuottajan roolissa eri artistien kanssa ja hionut luovan musiikillisen ympäristönsä teknisistä rajoista vapaaksi. Voitaisiin sanoa että tämä luova ympäristö on ajoittain yhtä vahvassa roolissa kuin tekijä itse. Musiikki voi virrata vapaasti.

Elokuvamusiikki ja sountrackit ovat aina olleet vahva inspiraation lähde ja tässä on myös yksi Urhossonin tavoitteista, kirjoittaa ääniraitaa elämääsi. Ei musiikkia joka jää taustalle, mutta sanatonta musiikkia joka kuvastaa vahvoja tunteita, toivoa, sekä muutoksen hetkeä, toivottavasti parempaan. Artistireferenssejä Urhossonin musiikille ovat islantilaiset suuruudet kuten Hildur Guðnadóttir ja Jóhann Jóhannsson sekä elektroniikkavelhot Nils Frahm ja Jon Hopkins.

Kuuntele (latauslinkit ylempänä):